Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Mikkeller Green Easter IPA

Varunummer: 1394, Flaska 330ml, 37.90kr, Alkoholhalt: 7%

Ölhundbetyg

8

Danska fantombryggeriet Mikkellers tillskott till den senaste påskölslanseringen har kanske inte speciellt mycket påsköl i sig överhuvud taget. Faktiskt så är det en “vanlig” amerikansk IPA som vanligtvis går under namnet Green Gold IPA och inför det här släppet endast fått nytt namn och etikett.

Ölet är grumligt och har en lockande brun-orange-röd färg och ett stort gulnat skum som lämnar massa tjocka kletiga rester på glaset.

Kraftig doft som känns så fort man öppnar flaskan. Robust söt karamellmalt, lite småkakor, grapefrukt, mango, apelsinskal, lite aprikos och passionsfrukt, sirap, granbarr och kåda.

Även smaken är robust maltig och aningens söt med en hög beska. Karamell, kakdeg, grapefrukt, mangokärna, aprikos, kryddig/örtig beska med granbarr och kåda. Träigt torrt avslut med lång beska i eftersmaken. Alkoholen bränner lite i halsen.

Medium till stor kropp, små lätta bubblor.

En väldigt god och kraftig IPA i den amerikanska skolan med “extra allt”. Ändå rätt balanserat. Den saknar väl möjligtvis lite av den fruktiga blommiga fräschören för att bli riktigt lättdrucken och blir mer robust burdus med sin träigt torra örtiga beska. Men vem har inte mått bra av en hårig örfil från och till? Även om den kommer från en liten gullig kanin.

Mer info om Mikkeller Green Easter IPA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *