Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Mikkeller Bravo

Varunummer: -, Flaska 330ml, -kr, Alkoholhalt: 6.8%

Ölhundbetyg

7

Mikkellers Single Hop-projekt som lanserades tidigare i år var ingen lek. Hela 19 olika single hops i stilen India Pale Ale bryggdes med samma maltbas. Bravo är en högalfa-humle (hög beska) som togs fram i Washington och lanserades kommersiellt 2006.

Utseende: Grumligt bärnstensfärgad med massa flagor och jäststrimmor som dansar runt i glaset. Skummet är har en lite nikotingulnad ton och är stort, poröst och såpigt bubbligt och lämnar mycket rester. Snyggt!

Doft: Söt karamell med godisfruktiga och blommiga humletoner. Litchi, grapefrukt, persika, lite småkakor, vax/plast och beska örter.

Smak: Söt med karamell, grapefrukt, aprikos, litchi, fruktgodis och beska örter. Rejält torr beskt örtig eftersmak.

Mun: Medium kropp med en något vattnig munkänsla och en rätt rejält skummande kolsyra.

En god fruktig IPA med bra maltbas och hög sträv beska för den som gillar lite klös i sin öl. Klarar sig bra trots att den inte var purfärsk och de söta fruktiga tonerna känns klassiskt amerikanskt. Den lite vaxiga tonen i doften störde en aning men inte allt för farligt.

Mer info om Mikkeller Bravo:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *