Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Mikkeller 1000 IBU

Varunummer: -, Fat 300ml, 105kr, Alkoholhalt: 9.6%

Ölhundbetyg

7

Danska spökbryggaren Mikkellers “1000 IBU” är en DIPA som med sina uppskattade IBU (International Bittering Units) kvalar in som en av världens mest beska öl. Mikkel Bjergsjøs intentioner med detta öl var dock inte att det endast skulle vara oerhört beskt utan även också “lättdrucket”.

Mörkt och grumligt rödbrun vätska med ett kort gräddigt lätt gulnat skum som lämnar en snygg gardin i glaset.

Doften är starkt humlig med barr, kåda, beska örter och lite kattpiss. Bakom detta gömmer sig lite tropisk frukt som mango, grapefrukt och persika tillsammans med en stadig dos karamell.

Smaken är söt av karamell och tropisk frukt men sötman får snabbt sig en enorm knuff av en av de intensivaste beskorna jag någonsin stött på i ett öl. Det känns nästan som att munnen fått en stöt och en våg går sakta genom munnen och sätter sig till slut långt bak i gomen och nästan fräter. I början av smaken hinner man hitta mango, persika och grapefrukt men i slutändan är det bara barr, kåda, beska örter och parfym som tar ens uppmärksamhet.

Medium till något fylligare kropp med låg mjuk kolsyra.

Det här är ett oerhört beskt öl som kräver sin masochist. Med det sagt är det dock ett rätt gott och intressant öl om man har den läggningen. 30cl kändes dock nästan för mycket.

Mer info om Mikkeller 1000 IBU:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *