Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Marston’s Pedigree

Varunummer: 1601, Burk 330ml, 13.90kr, Alkoholhalt: 4.5%

Ölhundbetyg

4

Relativt ljust bittert ale från anrikt Engelskt bryggeri.

När jag häller upp ölet känner jag direkt en påträngande stark doft av något som man oftast inte brukar dricka. Det påminner om färg eller plast av något slag. Det finns malt, lite frukt och bröd i doften också men den skarpa kemiska doften tar över allt.

Smaken är smulan bättre med en maltig beska och en lätt sötma. Lite brödsmak och så något som känns som anis tittar fram. Men så kommer doften tillbaka med sin konstiga kemiska ton även i smaken. Nej! Säger jag. Och varför måste både burkdesignen och namnet få mig att tänka på hundmat? Det här går att dricka i nödfall, men inte mer.

Mer info om Marston’s Pedigree:

2 Responses to “Marston’s Pedigree”

  1. Mårten

    Det är definitivt roligare att läsa recensioner av äckliga öl. Framörallt gillar jag den fantastiska bilden... lite så där förortsskabbigt på diskbänken.

    Fortsätt så!

  2. Fredrik Broberg

    Tack för "komplimangen" Mårten. Vem gillar inte en klassisk sågning? Och tyvärr är förortsskabbigt det jag har att tillgå med. Därför behövs mycket öl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *