Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Lagunitas New DogTown Pale Ale

Varunummer: 1617, Flaska 355ml, 20.90kr, Alkoholhalt: 5.9%

Ölhundbetyg

8

Den alkoholsvagaste av de tre ölen från Lagunitas som landade på Systembolagets hyllor via Galatea i lördags. Det är en modifierad version av bryggeriets DogTown Pale Ale som bryggdes första gången 1993.

Utseende: Kristallklar bärnstensfärgad med ett stort poröst smutsvitt såpigt skum som fastnar fläckvis på glaset. Som sagt, dom räds inte filtrering.

Doft: Sockervadd och karamell med massa blommor och frisk tropik. Grapefrukt och mandariner men även en rejäl dos persika och så lite litchi och ananas. Först inte så mycket beska i doften, men så kommer det lite längre ner en lätt stickande ton av citrusskal och blött gräs. Det doftar precis så friskt och fräscht som man vill att en amerikansk pale ale ska dofta.

Smak: Mjuk men väldigt god smak. Lätt söt karamell med lite ljust bröd lyfter upp grapefrukt, persika, blommor och frisk söt tropik. Lättsam och balanserad smak. Men beskan smyger sakta på med en uppfriskande strävhet.

Mun: Medelstor kropp med mjuk kolsyra. Lätt och endast aningens oljig vätska.

Inte lika sötklibbig som de andra två Lagunitas från det här släppe och känns mer lättdrucken och jämn. Personligen tycker jag att den vinner på det och jag känner genast att jag vill ha en till. Vilken tur att jag har det!

Mer info om Lagunitas New DogTown Pale Ale:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *