Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/html/olhunden.se/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Lagunitas Maximus - Ölhunden

Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Lagunitas Maximus

Varunummer: 1569, Flaska 355ml, 23.90kr, Alkoholhalt: 8%

Ölhundbetyg

7

Maximus är en upphottad version av Lagunitas ordinarie IPA. Med “30% mer av allt” landar den på en IBU (beska) på 59 och ABV (alkohol) på 8%. Bryggeriet är tydligen väldigt förtegna om sina ingredienser men jag läste att någon detektivat sig fram till att humlen skulle kunna vara Williamette.

Utseende: Klar bärnsten/orangefärgad med ett gulnat skum som lämnar spridda skumfläckar.

Doft: Sötklibbig karamell med apelsinmarmelad och apelsinskal, lite aprikospuré samt övertoner av sockervadd och alkohol. En lite brödig ton av Digestivekex döljer sig bakom sötklibbet.

Smak: Söt kletig karamell blandar sig med apelsinmarmelad och även här finns lite sockervadd, men sötman skiktar sig plötsligt lite och eftersmaken får en lite strävt brödig karaktär. Allt följs av en tilltagande skalbeska.

Mun: Medelstor till något större kropp med mjuk och lite försiktig kolsyra samt oljig klibbig textur.

Mycket klibbig sötma samt marmeladig och skalbesk apelsin. Gott, men inte lika sammanhållet som New DogTown Pale Ale var. Personligen gillar jag inte när toner av klibbig sötma och brödig malt kommer ihop på det här sättet och inte riktigt gifter sig. Kan bero på torrhumling som klingat av. Förutom det och den lite ensamma apelsintonen är det en hyfsat typisk amerikansk DIPA, om än något lätt. Jag tror dock att den här tjänar på att drickas lite kallare än brukligt.

Bäst före: 20130614

Mer info om Lagunitas Maximus:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *