Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Porter/stout

Hornbeer The Fundamental Blackhorn

Varunummer: 11008, Flaska 500ml, 58.90kr, Alkoholhalt: 11%

Ölhundbetyg

9

Senast vi såg till Hornbeer var med deras svarta IPA Hophorn om jag inte minns fel, och den var riktigt bra så här är förhoppningarna höga. Ölet ska enligt bryggeriet ha en IBU på mäktiga 120 och det har lagrats på ekfat med valnötter. Låter oerhört spännande!

Oljig och kolsvart med ett stort krämigt pösigt moccabrunt skum. Så här ska det se ut!

Doften är vinös, rostad och något alkoholstickig med lakrits, mörk frukt och bär, kaffe, nötter samt lite fattoner med aningens vanilj.

Smaken är bränd och söt av melass och kraftig espresso, mörk choklad, blött bränt trä, lakrits, nötter, mörk frukt och ett sting av vanilj. Träig rostad beska i avslutet och alkoholen värmer något men är annars mycket väl gömd.

Fyllig smak men munkänslan är ändå rätt lätt och len på ett elegant sätt och kolsyran är mjukt skummande.

Riktigt gott! Något vassare och vinösare än jag normalt vill ha den här sortens öl (speciellt doften i det här fallet), ändå kommer jag på mig själv med att sitta och sniffa och sippa och ständigt hoppa runt på smaklökarna och hitta det ena och det andra. Sötman är hög men ändå lagom och smakerna är eleganta och välbalanserade. Hyfsat pris också!

 

Mer info om Hornbeer The Fundamental Blackhorn:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *