Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Hornbeer Hophorn

Varunummer: 11127, Flaska 500ml, 56.90kr, Alkoholhalt: 9.3%

Ölhundbetyg

8

Nästa exempel av den nya heta stilen “svart IPA” att nå Systembolaget på senaste tiden är även det danskt och kommer från bryggeriet Hornbeer. Det förra var Amagers Double Black IPA och den tyckte jag var extrem och örtig så den påminde om Fernet Branca.

Ölet är grumligt och färgen är mörkt brun, näst intill svart, med ett stort ihållande ljusbrunt skum som lämnar en del rester.

Massa gräs och granbarr i doften samt rostad malt, kaffe, lakrits, soja, mandel och citrus. Allt det “mörka” plus den gräsiga humlen för tankarna lite till Great Divides imperial stout Yeti.

Smaken är rostad med en medium sötma. Bittert kaffe och fylliga chokladtoner samt aningens mörk frukt eller bär sväller upp och leds vidare av en växande gräsig och torr beska.

Kroppen är medelstor och kolsyran liten och kittlande.

För att ha en påstådd beska på 135 IBU är det förvånansvärt lent och balanserat. En mycket mjukare, elegantare och okonstlad BIPA än Amagers Double Black IPA. Smaklökarna hoppar dock schizofrent hit och dit. Ena stunden porter, andra IPA, nästa stout. Gott är det hur som helst.

Mer info om Hornbeer Hophorn:

2 Responses to “Hornbeer Hophorn”

  1. Jens

    Hurra för den hundrade recensionen!

  2. Anders

    Den var fin , kul med en mörk IPA. Riktigt god och bra bett. Fick beställa den på bolaget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *