Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/html/olhunden.se/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Hornbeer Happy Hoppy Easter - Ölhunden

Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Hornbeer Happy Hoppy Easter

Varunummer: 11674, Flaska 500ml, 45.90kr, Alkoholhalt: 6.4%

Ölhundbetyg

7

Danska Hornbeers bryggare Jørgen Fogh Rasmussen går lite emot dagens ström av ölentusiaster som vill påstå att “öl är konst” med sitt smått blygsamma uttalande “Det är inte konst om jag kan göra det”. Trots detta har bryggeriet vunnit priser för sina öl som håller väldigt hög klass, och vad man än tycker om de lite naiva tecknade etiketterna så sticker dom definitivt ut.
Happy Hoppy Easter är hur som helst ett india pale ale i mer amerikansk stil och om det är deras Happy Hoppy Christmas med annat namn låter jag vara osagt.

Utseende: Disig och mörkare bärnstensfärgad med en lite rödaktig nyans. Rejält stort fluffigt gulnat skum inte riktigt lyckas fastna på glaset.

Doft: Söt och humlig med godissöt karamell, kanderat apelsinskal, torkad aprikos och lychee, mandel, blommor, barr och lite mineral. Det är något med de lite blommiga/parfymiga tonerna som får mig att tänka på en duschtvål som heter “Spring Rain”.

Smak: Söt med en rejäl dos karamell och en lätt ton av hårdgräddad mandelkaka samt grapefrukt, aprikos och en gnutta ananas. Beskan är åt det starkare hållet och sätter sig bak i gomen med en örtig karaktär som drar åt malört, men sötman balanserar dock upp det hela rätt bra. Smakerna dör ut rätt snabbt och kvar blir mest de örtiga tonerna.

Mun: Medium kropp med en kolsyra som är rätt frisk till en början för att sedan mjukna lite grann. Något klibbig textur.

En trevlig söt IPA i västkuststil med mycket karamell och tropiska citrustoner. Beskan känns till en början ganska snäll men växer snabbt till sig rejält.

Mer info om Hornbeer Happy Hoppy Easter:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *