Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Green Flash West Coast IPA

Varunummer: 11155, Flaska 355ml, 29.90kr, Alkoholhalt: 7.3%

Ölhundbetyg

9

Mörkare bärnstensfärgat öl som är i stort sett klart bortsett från en del små partiklar som far runt och grumlar en aning. Skummet är cremevitt och delvis krämigt med små fina bubblor och lämnar fina klibbiga rester på glaset.

Stor fruktig och humlig doft! De fyra humlesorterna Simcoe, Columbus, Centennial och Cascade kämpar hårt för uppmärksamheten. Karamell, mango, ananas, grapefrukt, granbarr, kåda samt aningens rostat bröd med honung. Blommigt, jordigt, köttigt fruktig. Stor doft!

Smaken är även den stor och humlig med en stadig maltgrund. Efter en fin maltig karamellig sötma kommer humlen rasandes ut ur garderoben med massa kåda, granbarr, grapefrukt och blommiga och lite jordiga toner.

Kroppen är stor och kolsyran lättsam och len.

Ölet ger skäl för sitt namn. Det här är verkligen en amerikansk västkust-IPA värd namnet. Fruktigt och karamelligt söt och robust med en kraftig och mångfacetterad humlebeska på hela 95 IBU. Vill du ha en humlebomb så vill du ha det här. Extrem men välgjord. Spring och köp!

Mer info om Green Flash West Coast IPA:

2 Responses to “Green Flash West Coast IPA”

  1. Jens

    Måste köpa loss några såna här känner jag.

  2. Hello blogger, do you monetize your olhunden.se ?
    There is easy method to earn extra money every day, just search on youtube -
    How to earn $25/hour selling articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *