Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Porter/stout

Great Divide Espresso Oak Aged Yeti Imperial stout

Varunummer: 11151, Flaska 650ml, 94.90kr, Alkoholhalt: 9.5%

Ölhundbetyg

7

Amerikanska Great Divides hypersvarta och galet humliga imperial stout Yeti har mycket trevligt nog funnits i sin originalform i Systembolagets ordinarie sortiment ett tag nu. Mycket bra flaska för dig som gillar lite kraftigare och extremare svarta öl. Det finns dock lite olika varianter på Yetin och dom dyker upp här med vissa mellanrum i 650ml flaskor. Den senaste varianten har fått kaffe tillsatt och sedan lagrats med ekchips.

Kolsvart oljig ogenomtränglig vätska med ett stort kompakt mörkt smutsbrunt skum som lämnar fina rester.

Doften är intensiv med starkt kallt kaffe, soya, lakritsrot, havsvatten, aningens vanilj, rått kött och surt bränt trä.

Även smaken har en stark ton av lite blött bränt trä från ekchipsen tillsammans med espresso, väldigt mörk bitter choklad, lite lakrits, gnuttan vanilj, soja, rått kött samt den typiska skarpa barriga Yetibeskan. Alkoholen värmer.

Medium till större kropp med rätt många små kittlande bubblor.

Jag är uppenbarligen inget fan av ektonen som tillförts här. För mig blir det ett något för surt och köttigt intryck av det hela och jag väntar hela tiden på att något annat ska komma och stötta upp alla de feta och salta smakerna. Jag kanske är lite av en gottegris och vill ha smulan mer sötma. Det är i alla fall ett spännande och komplext öl om man vill få sig en omgång, men personligen väljer jag nog den vanliga Yetin framför den här.

Mer info om Great Divide Espresso Oak Aged Yeti Imperial stout:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *