Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Fuller’s Past Masters XX Strong Ale

Varunummer: 11149, Flaska 500ml, 34.50kr, Alkoholhalt: 7.5%

Ölhundbetyg

7

Klart öl med en vacker intensiv bärnstensfärg och ett fint ljusbeiget skum.

Aromen är maltig, jästig och söt med en intensiv karamell och fruktton samt en rätt markant närvaro av alkohol. Doften är intensiv, kryddig och värmande och får mig att tänka på kanderad/torkad frukt i likör. Någonstans i allt detta ligger en typisk ton av Fuller’s.

Smaken är burdus och maltig med en påtaglig närvaro av alkohol men samtidigt också kanderad frukt, apelsinskal och karamell. En viss lätt bränd knäckig ton smyger sig in och blandar sig in i leken. Den sötma som kommer får dock snabbt sig en käftsmäll av bitter beska och alkohol.

Kroppen är rätt stor, alkoholen bränner lite i halsen och kolsyran är liten och aggressivt kittlande.

När jag drack det här ölet lyssnade jag på tidiga Fleetwood Mac och jag måste säga att det var spot on. Ölet är rivigt med en påtaglig alkoholnärvaro som uppmanar till slagsmål eller åtminstone en viss uppkäftighet. Ölet är som gjort för några års lagring men samtidigt kan jag inte låta bli att tycka om det som det är just nu. Det har sina skavanker och är lagom rått utan att bli osmakligt. Inget för den svaghjärtade som dom säger.

Ska du dricka detta till mat bör du leta dig till robusta feta och salta eller kryddiga maträtter som står pall.

Mer info om Fuller’s Past Masters XX Strong Ale:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *