Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Porter/stout

Fullers Past Masters Double Stout

Varunummer: 11018, Flaska 500ml, 34.50kr, Alkoholhalt: 7.4%

Ölhundbetyg

8

Fullers fortsätter gräva i sin gamla receptkista och hittar där till sin andra öl i serien ett gammalt recept från 1893 på en rejäl stout.

Klar och mörkt brun till svart med ett större ljusbrunt skum som inte lämnade några större rester på glaset.

Doft: Stor intensiv bränd doft med underbara toner av nyrostat kaffe och mjölkig mörk choklad. Får mig att tänka på Irish Coffee. Ju mer ölet värms upp så dyker lite lakrits upp. Enkelt men väldigt trevligt.

Smak: Även här bjuds det på en intensivt rostad och nästan lite askigt bränd smak med fylligt kaffe och mörk bitter choklad samt hårdgräddat knäckebröd och en aning av mörk frukt. Bränt beskt och torrt avslut. Lite alkoholkänning som sticker en smula i munnen efter ett tag, men på ett lite trevligt sätt.

Rätt fyllig kropp med något vass men ändå uppfriskande kolsyra.

Mmm… Det här var trevligt! Inte så värst mycket smaker att leta runt efter, men det som bjuds är väldigt trevligt och det är robust på ett härligt rustikt sätt. Som en kaffekask med knäckebröd och en chokladbit till. Nja, ok, fullt så spritigt var det kanske inte.

Mer info om Fullers Past Masters Double Stout:

One Response to “Fullers Past Masters Double Stout”

  1. Jonas

    Håller med! Fungerar utmärkt att smutta på medan man lagar pyttipanna tex. Första smutten var en riktigt smakbomb vill jag påstå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *