Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Fuller’s Golden Pride

Varunummer: 1555, Flaska 330ml, 17.90kr, Alkoholhalt: 8.5%

Ölhundbetyg

8

Fuller’s är ett av Englands mest välkända och största hantverksbryggeri, men även väldigt kvalitativt. Deras Golden Pride är ett English Strong Ale bryggt med Pale Alemalt, Karamellmalt, Färgmalt samt humlesorterna Northdown, Challenger och Target.

Utseende: Klart skimrande mörk bärnsten-/kopparfärg med ett medelstort tjockt gulnat skum som inte lämnar så mycket rester.

Doft: Söt och maltig med toner av sirapslimpa, torkad aprikos och pomerans samt en lite läderaktig sälta med en något kryddig karaktär. Allt toppas av ett stänk småvisset blommig humle.

Smak: Rejält söt med sirap, torkad aprikos och apelsinmarmelad, läder, kryddor, sirapslimpa, karamell och en mjuk träig beska.

Mun: Större kropp med låg mjuk kolsyra och en oljig textur.

Sötma, frukt, läder. Ett komplext och stort öl som drar tankarna åt ett brittiskt barley wine. En lite bortglömd pärla på systembolagets hyllor som funkar fint när man vill ha något sött och robust att sitta och sippa på. Nästan lite väl sött till en början, men när temperaturen stiger blir ölet mer elegant. Prisvärt!

Mer info om Fuller’s Golden Pride:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *