Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Mörk Lager

FrEQuency No Sleep In October

Varunummer: 11286, Flaska 330ml, 19.80kr, Alkoholhalt: 5%

Ölhundbetyg

6

Anders Fridéns (Sångare i In Flames) och David Mortimer-Hawkins (A&R och whiskeyskribent) ölserie under namnet FrEQuency tuffar stadigt vidare och har nu hunnit lägga hela åtta öl bakom sig (om man räknar de båda fatlagringarna av (St)out of the Cellar). Flertalet av ölen bryggs hos Nils Oscar av Patrick Holmqvist och så även denna oktoberfestlager som är den fjärde i serien. Ölet släpptes på Systembolaget i Oktoberöllanseringen i år nästan lite symboliskt i och med att Nils Oscars klassiska märzen Kalasöl åker ur sortimentet.
Saxat från flaskans baksida: “En rik karaktär av münchener- och karamellmalt med en balanserad beska från tre olika humlesorter, Magnum (Tyskland) för grundbeskan och Motueka (Nya Zeeland) samt Tettnang (Tyskland) för aromen.”

Utseende: Klar och mörkt, lite brunare bärnstensfärgad med ett medelstort såpigt smutsvitt/ljusbeige skum som lämnar spräckliga snygga rester.

Doft: Maltig doft med lite småsöta toner av rågbröd och knäck men även halm och torkad frukt som apelsin, äpplen och söta vindruvor. Längre ner i glaset blir tonen av sötsyrligt rött vildäpple ännu tydligare.

Smak: Knäckigt maltig smak med balanserad sötma och toner av sirapslimpa, nötter, apelsin, halm och lite örter samt en knivsudd smör.

Mun: Medelstor kropp med lite mjukt masserande kolsyra.

Ett gott och okomplicerat öl som gör det den ska utan att ställa till några större problem. Den fruktiga delen av doften sticker ut lite småkul men annars är det inte så mycket mer att säga om ett öl som det här när det är välgjort, och det är det här. En lagom mustig maltig lager att dricka till robustare husmanskost. Om man dock ska jämföra den med Nils Oscar Kalasöl som också är en mörk lager av oktoberfeststil så saknar den den eleganta humlingen som Kalasölet har.

Bäst Före: Februari 2013

Mer info om FrEQuency No Sleep In October:

Comments are closed.