Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Flying Dog Snake Dog IPA

Varunummer: 89214, Flaska 355ml, 12x29.90kr, Alkoholhalt: 7.1%

Ölhundbetyg

7

Amerikanskt India Pale Ale på 60 IBU bryggt med Crystal Malt samt Warrior- och Columbushumle. Torrhumlad med Columbus.

Klart öl med en bärnstensorange färg och ett tre fingrar stort cremevitt gräddigt poröst skum som lämnar trevliga rester i glaset.

Söt doft av karamell, grapefrukt, apelsin, mango, passionsfrukt lite aprikos och tallbarr. En lite sövande ton av alkohol eller spritpenna ligger och tittar fram.

Söt karamellig smak med grapefrukt, apelsinskal mango och en hint av persika samt en rätt hög barrig beska.

Medium kropp med mjuk kolsyra och en lite oljig munkänsla.

En riktigt god amerikansk IPA som koncentrerar sig på karamellsötma med citrus och kraftig men balanserad beska. Enkelt och gott! Då den här kom från samma mixpack från Wicked Wine så hade även denna ett alldeles för närliggande utgångsdatum (07-09-11). Detta var dock inte ett påtagligt problem som i Doggie Style Classic Pale Ales fall, däremot kan jag ju bara tänka vad jag missat.

Mer info om Flying Dog Snake Dog IPA:

3 Responses to “Flying Dog Snake Dog IPA”

 1. Mattias

  Tja!

  Blev lite sugen på att beställa detta mixpack, men blir lite tveksam när du skrev om utgångsdatumen. Är det ett problem tycker du!?

  /Mattias

 2. Fredrik Broberg

  Tja, det berors väl på hur kräsen man är antar jag. Men jag måste i efterhand säga att min andra flaska Doggie Style var trevligare, men då drack jag den aningens mer kyld och aningens mer nonchalant. Ölen är ju fullt drickbara och priset är ju helt ok ändå. Vad jag har tänkt på är att ölen inte klarat av temperering speciellt bra.

 3. Fredrik Broberg

  Nej om man inte är superkräsen funkar mixpacket bra. Jag tenderar med att va snål med kylningen ibland för att inte missa arom och smak och jag tror jag varit lite för hetsig med de första ölen i boxen. När jag druckit de sista mer kylda har de varit goda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *