Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Flying Dog Raging Bitch

Varunummer: http://www.wickedwine.se/Flying-Dog-Mixpack.htm, Flaska 330ml, 349kr, Alkoholhalt: 8.3%

Ölhundbetyg

7

Klar bärnsten med ett medelstort gulnat bubbligt och poröst skum som lämnar vissa rester när det snabbt sjunker ner till lite bubbliga rester på ytan.

Stor söt doft av torkad frukt, kakdeg, karamell och brända mandelrutor. Lite belgiska jästtoner. De söta maltiga tonerna tonas dock ner efter en stund och lämnar plats för apelsinskal (nästan pommerans), lite persika och kryddiga blommiga och lätt barriga humletoner. Alkoholen hettar en aning i det hela.

Smaken är aningens söt av karamell som följs av syrliga citrustoner med apelsinskal, grapefrukt och persika för att sedan torkas ut rätt rejält av en hög kryddig och barrig beska. Alkoholen sticker lite i munnen.

Medium kropp med syrlig munkänsla och massa små livliga och lite vassa bubblor.

En spännande hybrid som blandar amerikansk india pale ale med belgiska inslag. Doften är tyvärr mer spännande än smaken som blir en aning rå och stickigt burdus. Bör inte få bli för tempererad.

Flaskan kom från Flying Dogs Mixpack som för tillfället går att beställa från Wicked Wine.

Mer info om Flying Dog Raging Bitch:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *