Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Porter/stout

Eskilstuna Snopptorp Starkporter

Varunummer: 89995, Flaska 330ml, 29.50kr, Alkoholhalt: 6.2%

Ölhundbetyg

6

Snopptorp Starkporter är enligt bryggeriet en modern porter med chokladtoner i doft och smak och en tydlig beska i avslutet. Humlen som använts är Chinook vilket ska ge inslag av citrus och barr. I maltväg har pilsnermalt, munchnermalt och generösa mängder av mörk karamellmalt och chokladmalt använts samt lite rostat korn.

Utseende: Grumlig mörkt brun/svart med ett kort, snyggt och kompakt ljusbrunt skum som lämnar en del rester på glaset.

Doft: Det första som möter en är mörkt kakaopulver med lite kaffe, men sedan tar en lite bränt maltig ton med soja samt något som påminner om gummi/plast över samtidigt som lite lakritsrot och gräs trycker i bakgrunden. Låg sötma.

Smak: Rejält rostad nästan bränt maltig med en lättsam karamellsötma som balanseras av en mjuk men påtaglig torr beska som växer sig starkare med beska örter i eftersmaken. Kakao och svart kaffe finns där men smakerna domineras av blött bränt trä, soja och lite lakrits. Även lite citrussyrlig mitt i allt det brända. Lite småvattniga toner från och till. Mycket bättre i smaken!

Mun: Medium till lättare kropp med låg nästan obefintlig kolsyra och en lite småtjock textur.

En rejält tilltagen porter med robusta smaker. Tyvärr saknar jag något lockande i doften som framstår som väldigt gummiaktigt maltig. En murrigt svart och lite bränd porter med lättsam sötma och ett örtigt beskt avslut.

Mer info om Eskilstuna Snopptorp Starkporter:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *