Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/html/olhunden.se/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Eskilstuna Bälgviken Pale Ale - Ölhunden

Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Eskilstuna Bälgviken Pale Ale

Varunummer: 89928, Flaska 500ml, 31.90kr, Alkoholhalt: 5.5%

Ölhundbetyg

6

Eskilstuna Ölkultur startade sin verksamhet 2008 och är något så exotiskt som en av Sveriges få bryggpubar. Bälgviken var det första öl som bryggdes och har varit ett populärt öl i bryggeriets grundsortiment sedan dess. Bryggd med mestadels Wienermalt samt en gnutta Karamellmalt och humlad med mestadels Centennial och en nypa Fuggles ska den enligt bryggeriet ha “…en frisk och fruktig arom och smak av citrus och beskan är kraftig [38 IBU] och hänger kvar länge i gommen.”

Utseende: Disig orange bärnsten med ett stort varmvitt såpigt skum som sakta pyser ihop och lämnar stora tjocka lagringar på glaset.

Doft: Inte alls den aromatiska fest jag hoppats på. Mest en lite oljig ton med barr och plast med lite citrusfrukter som ligger och trycker under. Mycket märkligt. Det känns inte riktigt korrekt. När jag väl får i det sista av ölet med mer bottensats så stegras citrustonerna något dock och brödiga toner kikar fram.

Smak: Nu händer det desto mer! Mjuk karamellig malt med lite halm samt rejäla lite strävt syrliga citrustoner som grapefrukt, citron, apelsin och lite blommor tornar upp med lite aprikos och en stadig men behaglig och lite småsträv gräsig/barrig beska som sträcker sig en bra bit ut i eftersmaken med en trevligt knäckig maltton. Rätt torr över lag. Frisk och trevlig.

Mun: Medelstor kropp med mjuka små bubblor. Aningens oljig munkänsla.

En rätt “krispigt” halvtorr American Pale Ale/APA med fokus på frisk citrus och med en lättsam men trevlig maltstomme. Jag blir dock inte klok på den tilltäppta doften och jag undrar om det är något fel på ölet eller mig. Detta till trots så är det gott och uppfriskande och det är bara den lite märkligt doften som drar ner ölet till en sexa.

Mer info om Eskilstuna Bälgviken Pale Ale:

2 Responses to “Eskilstuna Bälgviken Pale Ale”

  1. fred

    Pannrummet bryggpub i gbg har väl funnits rätt så länge med? Tror de öppnade innan 2010.

  2. Fredrik Broberg

    Ja se där. Så går det när man tar någon annans "fakta" utan att källkolla själv först. ;-)
    En detalj jag inte var säker alls på i texten och funderade på att ändra men glömde bort. Jag korrigerar detta tror jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *