Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Eskilstuna Annas Red Ale

Varunummer: 88701, Flaska 500ml, 31.50kr, Alkoholhalt: 4.7%

Ölhundbetyg

6

En Red Ale på 4,7% bryggd med (mestadels?) maltsorten Carared och “hop burstad” med stora mängder Amarillo. Hop Bursting innebär att man tillsätter mycket humle mot slutet av koket för att få extra mycket smak och arom. Beskan ligger på 30 IBU.

Utseende: Grumlig och väldigt mörkt rödbrun med ett kort väldigt svårbyggt och lätt gulnat skum som inte lämnar så mycket rester.

Doft: Något syrligt maltig med lite rostade karamelltoner, choklad och mörkt syrligt grovt bröd. Känns lite murrigt till en början, men så smyger det fram en citrusfruktig och blommig ton av Amarillohumle fram och höjer det hela.

Smak: Mjukt rostat maltig med, även här, en lite sur karaktär. Rätt låg sötma. Grapefrukt, apelsinskal, kaffe och sträva röda bär, karamell och en rejäl lång sträv barrig beska. Den lite syrligt bittra tonen i ölet får mig att tänka på kaffesump.

Mun: Medium till något lättare kropp med mjuk kittlande kolsyra.

Ett rätt torrt och lite rostat öl med en stadig beska och mjuka fruktiga toner. Som med andra öl från Eskilstuna känns det till en början lite obalanserat och hemmasnickrat för att sedan blomma ut och sluta på en rätt trevlig ton med bra bett. De 30 IBUna jobbar på bra! Tyvärr insåg jag när jag tog fram flaskan att den hade 2012-01-03 som bäst före-datum. Om det stämmer så kan jag helt klart ha gått miste på en hel del av humlefräschören.

Mer info om Eskilstuna Annas Red Ale:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *