Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Porter/stout

Epic Thornbridge Stout

Varunummer: 11126, Flaska 500ml, 37.50kr, Alkoholhalt: 6.8%

Ölhundbetyg

5

Svart vätska som visar sig mörkt brunröd när man håller upp glaset mot ljuset. Skummet är moccabrunt och stort och fint med små bubblor och lämnar en del rester.

Doften är kraftigt rostad med toner av espresso, mörk choklad och trä och aningens russin. Kraftig doft.

Smaken är även den rejält rostad och bränd med smak av kallt kaffe, bitterchoklad och trä. Aningens mörk frukt i smaken men det som sticker ut mest är den torra rostade beskan som faktiskt känns en smula påfrestande och obalanserad. Det påminner om att få shampoo i munnen (utan att för den delen smaka direkt kemiskt) eller tugga på en bitter fruktkärna.

Kroppen är medelsvag och kolsyran len.

Ja tycker man om sin stout bränd, kärv och torr då kan det här vara något. Själv känner jag att jag i sådana här fall av brändhet gärna ser en viss sötma som väger upp det hela lite. Det doftar underbart dock och jag hjälpte upp ölet med att äta lite choklad till vilket tog bort en del av den värsta kärvheten men däremot istället fick ölets kropp att kännas vattnig.

Mer info om Epic Thornbridge Stout:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *