Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Epic Armageddon IPA

Varunummer: 1523, Flaska 330ml, 22.90kr, Alkoholhalt: 6.7%

Ölhundbetyg

8

Favorit i repris då denna IPA i amerikansk stil från bryggeriet Epic i Nya Zeeland återvänder till Systembolaget. Förra gången den var här var 2011, och då i halvlitersflaska om jag minns rätt. Nu är den en del av fasta vårsortimentet. Bryggs med Engelsk pale ale-malt och karamellmalt samt humlesorterna Cascade, Centennial, Columbus och Simcoe.

Utseende: Klar bärnsten/guldfärgad med ett lite kort smutsvitt skum. Enkel men stilren och fotogenisk etikett som poppar ut.

Doft: Spunnet socker/karamell blandar sig snyggt med lite “svettiga”/salta humletoner av grapefrukt, litchi och mango med beska barr. Man känner verkligen beskan i doften.

Smak: Karamellsötma samt lite rostat bröd får bra jämvikt med grapefrukt, litchi och aprikos och avslutar med en stadig men lagom barrig beska. I avslutet får sötman en ton av spunnet socker och en stenig mineralton ger lite extra dimension till det hela.

Mun: Medelstor kropp med en kolsyra som går lite som elektricitet över tungan. Vätskan är len och aningens oljig.

Ren och rakt på sak men mycket snygg. Inte det mest komplexa ölet man kan dricka men det som finns där sitter ihop bra och är precis allt man behöver av en sådan här öl och perfekt att ha som stadigt inslag till våren.

Bäst före: 13-12-13

Mer info om Epic Armageddon IPA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *