Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Porter/stout

Emelisse Imperial Russian Stout Laphroaig BA (White Label)

Varunummer: -, Flaska 330ml, 129kr, Alkoholhalt: 10%

Ölhundbetyg

7

Holländska Emelisse tar sin “Russian Imperial Stout” och lägger den på Laphroighwhiskyfat och föder ett svart monster.

Utseende: Ogenomträngligt svart med ett väldigt kort brunt skum som lämnar lite rester. Jag fick hälla ölet väldigt hårt för att ens få till en antydan till skumbildning.

Doft: Bränd doft med påtaglig whiskydoft av den torviga och rökiga Laphroighen samt massa bränt socker med kaffe. Tjära, trä, torv och alkohol.

Smak: Söt och hårdrostad med en lätt surhet av bränt blött trä doppat i rökig whisky. Kallt starkt kaffe med karamelliserat socker och aningens mörk och väldigt bitter choklad tillsammans med rökig torvig Laphroaigh, soja, citrus och beska örter. Alkoholen värmer och sticker rätt bra i eftersmaken tills ölet knådat munnen i rätt läge.

Mun: Stor kropp med väldigt låg och mjuk kolsyra. Konsistensen är ändå inte så tjock och klibbig som väntat och vätskan känns len.

Ja vad säger man?! Det är ett extremt öl med sötma och en kärv karaktär som kräver mycket av den som dricker det. Och du bör gilla Laphroighwhisky. Lugn och ro, små sippar, reflektion, brasa och kanske en cigarr är vad som dyker upp i mitt inre. Tyvärr råkade mina bargrannar för tillfället vara ett stort gapigt gäng som skulle på Ålandskryssning, vilket kanske inte tillförde den optimala atmosfären.

Mer info om Emelisse Imperial Russian Stout Laphroaig BA (White Label):

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *