Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Porter/stout

Dugges Kals Stout

Varunummer: 11473, Flaska 500ml, 27.90kr, Alkoholhalt: 5%

Ölhundbetyg

4

Stout bryggd med delvis havre samt humlesorterna Galena, Hallertau Brewers Gold samt Centennial.

Mörkt brun till svart med ett gråbrunt poröst skum som försvinner snabbt utan att lämna rester.

Doften är tunn och lätt rostad och lite sur med fadda inslag av kaffe, havsvatten och billig choklad plus ett litet sting av sötlakrits, mörka bär och frukter samt havregröt.

Smaken är lite askigt rostad och lite sur med inslag av blaskigt kaffe, surt ogräs och svaga fruktiga toner. Eftersmaken är hyfsat trevlig med en något fylligare ton av choklad och humle.

Kroppen är tunn och vattnig och kolsyran kittlar med porlande bubblor.

Nej jag faller inte för den här. Det är för tunt och askigt. “Profstyckarna” på Ratebeer ger den dock tummen upp, så det kanske bara är jag som inte begriper bättre?

Mer info om Dugges Kals Stout:

2 Responses to “Dugges Kals Stout”

  1. Petrus

    Jag håller med dig. Blaskig och sur. Hoppas att få bli övertygad om att Dugges ändå är bra. Deras Rail Ale var dock precis lika besvikande. Smakar som dåligt hemmagjort äppelvin

  2. Fredrik Broberg

    Dugges är definitivt mycket bra! Den här är faktiskt den enda som inte riktigt faller mig i smaken av de jag provat. Precis som Oppigårds håller Dugges en mycket stabil nivå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *