Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Dugges Höstbrygd

Varunummer: 11703, Flaska 500ml, 27.50kr, Alkoholhalt: 5%

Ölhundbetyg

8

Göteborgska Dugges med sina kitschigt färgglada etiketter gör en mörk brown ale i engelsk tappning till hösten och vips börjar vissa tänka på svamp och gryta. Personligen tänker jag på nött trä, hårt regn och Tom Waits.

Disig och mörkt mahognyfärgad med ett rätt kort men riktigt snyggt smutsvitt gräddigt skum som lämnar en fantastisk tjock och heltäckande skumgardin i glaset.

Doft: Syrligt och något rostad mörkt maltig doft med svarta vinbär, russin, knäck och choklad samt mörkt sött bröd med en gnutta lakritsrot.

Smak: Rostat knäckig och nötig med syrliga toner av apelsinskal, russin/svarta druvor, äpplen och aprikos samt en ton av choklad som stegrar sig snyggt i mitten av smaken och avslutar med en lätt ton av lakrits med beska örter.

Mun: Lättare kropp med en lite vattnig textur och mjuk kolsyra.

Mmmm! När folk pratar om att vissa öl är antingen i “brittisk stil” eller “amerikansk stil” kan det ibland verka lite trevande, men här har vi en riktigt bra klassiskt brittisk mörk öl som är som gjord för att överfylla ett pintglas på en murrigt inredd pubs bardisk medan regnet piskar utanför. Helst handpumpad såklart. Denna är klassad som en brown ale men jag tycker personligen att den drar mycket åt en extra special bitter.

Mer info om Dugges Höstbrygd:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *