Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Dugges Gustafs Finger Strong Bitter

Varunummer: 1313, Flaska 330ml, 18.90kr, Alkoholhalt: 5.8%

Ölhundbetyg

7

Dugges visade senast med sin Höstbrygd att dom hanterar den brittiska stilen mer än väl. Här gör dom ännu en klassiker stilmässigt, men istället för att hålla sig helt på mattan så slänger dom i de två amerikanska humlesorterna Chinook och Cascade utöver den lite mer brittiskt typiska Brewers Gold.

Utseende: Klar och rödaktigt kastanjefärgad med ett två fingrar högt lite gulnat skum som lämnar ett fintrådigt mönster i glaset.

Doft: Maltigt med smörig gräddig knäck, karamel, aprikos, apelsin och en hel del skogsbär. Mjuka blommiga humletoner med lite mineral.

Smak: Karamellsötma med knäck, apelsinskal och lite bärsyra, mörkt bröd och en balanserad men märkbar gräsig beska.

Mun: Medium till något lättare kropp, lättsam kolsyra med små kittlande bubblor.

Ännu ett välgjort och gott öl från Dugges. Stilmässigt sett är det rätt klockrent och autentiskt. Trots sina 5,8% balanserar dock ölet på gränsen till att bli en smula tunt och med tanke på stilen och hur den bäst gör sig (i pintglas och gärna ett par stycken i trevligt sällskap) så tycker jag att först flaskformatet på 33cl. känns lite fel. Men jag ser fram emot att stöta på den här på fat på krogen.

Mer info om Dugges Gustafs Finger Strong Bitter:

One Response to “Dugges Gustafs Finger Strong Bitter”

  1. LG "Helge"

    Nästan lika gött som Brakspear. Dock aningen för starkt.
    LG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *