Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Porter/stout

Dragon Stout

Varunummer: -, Flaska 284ml, -kr, Alkoholhalt: 7.5%

Ölhundbetyg

5

Det jamaicanska bryggeriet Desnoes and Geddes (Diageo PLC) är mest känt för den något blaskiga “reggaelagern” Red Stripe. Trots min något pessimistiska inställning till just det ölet så kändes det ju ändå en aning spännande att få prova en starkare stout från samma bryggeri.

Ölet häller upp svart men är klart vinrött mot ljuset och pryds av ett poröst bubbligt och kortlivat brungrått skum som inte lämnar några rester.

Doft: Tunn och lite askigt vattnig doft med en sockrig ton som tillsammans med den rostade malten ger det hela en ton som påminner om Coka Cola. Letar man lite längre kan man tycka sig känna en aning russin och kaffe och längre ner i glaset kommer en lite oljig alkoholton.

Smak: Sockrigt söt med en vattnig ton och lite rostad malt. Karamelliserat socker, kanske lite choklad med en skvätt kaffe som kommer mer i eftersmaken, lite russin. Jag tänker julmust med en skvätt punsch.

Mun: Lättare kropp med en, till en början, lite väl friskt porlande kolsyra som sedan lägger sig. Munkänslan är lite slick.

Nja, det här var inte den roligaste stouten jag prövat. Alldeles för sliskigt söt, tunn och enkel. Endast för “beer tickern” eller julmustfantasten…eller kanske inte.

Mer info om Dragon Stout:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *