Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Djævlebryg OriginAle Darwinian IPA

Varunummer: 11006, Flaska 500ml, 49.90kr, Alkoholhalt: 8.5%

Ölhundbetyg

7

De trevliga danskdjävlarna på Djævlebryg har dykt upp några gånger nu på systemet med sina oftast trevliga öl. Denna gång handlar det om en hyllning till Darwin i form av en dubbel india pale ale innehållandes 3 onämnda brittiska humlesorter.

Mörkare orangefärgad tjock och disig (jästfällning) vätska med stora porlande bubblor och ett stort gräddigt gräddgult skum som lämnar vissa rester.

Doften är rätt tung och lite kvalmig av övermogen tropisk frukt som mango, kanderad apelsin och möjligtvis lite äpple med brödigt jästiga inslag. Tjockt och rätt tungt. Efter ett tag kommer även lite komocka och halm.

Även smaken är lite kvalmigt tung och söt med mango, kanderad apelsin och aprikos samt söta kakor och karamell. Beskan är först lite dold av sötman men växer till slut till sig rejält till ett pepprigt kådigt avslut. Alkoholen värmer och bränner hyfsat bra.

Fyllig kropp med mjukt kittlande kolsyra.

Ett rätt tungt och i början lite svårdrucket öl som jag hört mycket negativt om den här lanseringen. Personligen tyckte jag att ölet höjde sig under tiden jag drack det och gick från att först vara en smula frånstötande till att faktiskt sluta på rätt gott och intressant. Lite luftning och god tid tror jag helt på i det här fallet och jag skulle även kunna tänka mig att lite lagring även skulle kunna vara intressant.

Mer info om Djævlebryg OriginAle Darwinian IPA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *