Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Djævlebryg Eklipse

Varunummer: 11129, Flaska 500ml, 48.90kr, Alkoholhalt: 4.5%

Ölhundbetyg

8

Det charmiga lilla danska ateistiska bryggeriet Djævlebrygs senaste gåva till vårt svenska alkoholmonopol är en trevlig lättsam men smakrik pale ale på 4.5%.

Ölet är klart med en vacker djup, lätt rödaktig, bärnstensfärg. Skummet är smutsvitt, nästan ljusbeiget och riktigt maffigt och stort. Lämnar bra rester.

Riktigt fin doft av knäck/smörkola, brynt smör, blommig humle samt lite torkad frukt. Den här brynta smöriga kolatonen kommer alltid få mig att tänka på Jämtlandsbryggeriets öl. Och jag gillar det.

Smaken är karamellig och söt med en elegant humlebeska och fina fruktiga toner. Karamell, kola, aprikos/persika, rostbröd, blommig till gräsig humle. Börjar sött med karamell och frukt för att sluta med en bra granbarrsbeska.

Kroppen är relativt svag men mycket bra i förhållande till alkoholstyrkan. Kolsyran är kittlande och skummande.

Snyggt, jättegott och trevligt! Ett smakrikt, väl utfört och förhållandevis lättsamt öl som lär ackompanjera de flesta köttbaserade maträtter bra. Det enda tråkiga med den här lilla historien är väl då det att ölet är här tillfälligt och kostar närmre 50:- flaskan. Men tycker man om det och vill ha liknande närproducerade (och billigare) öl så föreslår jag som sagt Jämtlandsbryggeriets Bärnsten samt Hell.

Mer info om Djævlebryg Eklipse:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *