Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Dieu du Ciel Solstice d’hiver

Varunummer: 11054, Flaska 341ml, 42kr, Alkoholhalt: 10.2%

Ölhundbetyg

5

SMAKPROV

Kanadensiska Dieu du Ciel är ett trevligt bryggeri som de vänliga människorna hos Wicked Wine har haft den goda smaken att erbjuda krogar i några år nu. Efterfrågan på bryggeriets öl blev dock så stor ett tag att dom blev tvungna att begränsa exporten en smula (Om jag inte fått det om bakfoten). Därför är det kul att det kommer hela tre öl till systembolaget nu den 1a februari. Detta barley wine ser jag fram emot då det var en favorit när det släpptes som julöl för en två-tre år sedan.

Utseende: Disig brunröd med kort gulnat skum. Det är något mystiskt över det här ölets utseende som jag verkligen gillar.

Doft: Det är något mystiskt över doften också och det i form av nagellack. Mycket nagellack. Och så liiite marsipangris och coctailbär med apelsinskal i likör. Känns inte helt rätt och inte alls som jag minns den.

Smak: Söt och skarpt spritig med karamell apelsin, mint och salmiak. Även smaken är mycket spetsigare och hårdare än jag minns den. Den öppnar upp en smula efter en stunds luftning dock.

Mun: Stor med mjuk kolsyra och oljig textur. “Mintkall” munkänsla.

Men oj så spritig och mintig den var. Känns som en halstablett. Så här minns jag den inte alls. Det kan vara så att flaskan var en smula för färsk och mitt smakprov en aning för kallt och att allt ska vara som vanligt när ölet landar på Systembolaget för jag vill ge det en andra chans. men kvarstår karaktären kan det kanske bli bättre med lite lagring.

Mer info om Dieu du Ciel Solstice d’hiver:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *