Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

De Ranke Guldenberg

Varunummer: 11520, Flaska 330ml, 26.90kr, Alkoholhalt: 8.5%

Ölhundbetyg

7

Belgiska De Ranke är kända för sina välhumlade belgiska ales. Bara under det senaste året har vi bl.a. sett deras Cuvée de Ranke, Noir de Dottignies samt den mer än välhumlade XX Bitter på systembolaget.

Disig gyllenorange öl med ett stort poröst skum som lämnar mycket fina rester.

Doft av pommerans, apelsin, lite persika och äpple med friska blommiga humletoner. Söt maltstomme av kakdeg och fruktkola. Lite jäst. Lätt men angenäm doft.

Syrligt fruktig smak med apelsinskal, aprikos, lite jästa äpplen och en gnutta kryddighet. En balanserad sötma av kakdeg, lite honung, aningens jäst och mandelmassa ger stöd mot en lätt men markerad gräsig beska. Medelbeskt avslut.

Medium kropp med små lätta bubblor.

En trevlig frisk och lättdrucken belgisk blond med bra blommiga och citrusfruktiga toner samt en mjuk men markerad beska.

Mer info om De Ranke Guldenberg:

2 Responses to “De Ranke Guldenberg”

  1. Jan Andersson

    Ölhunden är en mycket bra sajt. Tack för den.
    Dock tycker jag att eftersom du anger pris måste även storleken anges. Visserligen finns det länkar och bilderna ger ju en ledtråd, men det är enklare när man skummar igenom testerna för att se om ett öl är dyrt eller inte.

  2. Fredrik Broberg

    Tack Jan. Ja jag vet, det är en av de saker jag har på listan som skall åtgärdas. Men det kommer. Just hang in there!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *