Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

De Molen Vuur & Vlam

Varunummer: 11056, Flaska 330ml, 26.90kr, Alkoholhalt: 6.2%

Ölhundbetyg

6

SMAKPROV

De Molen får väl ses som Hollands bästa och berömdaste mikrobryggeri. Bryggeriets stouts är oftast ren världsklass. Om denna IPA säger ratebeer: “Bittering hops Galena; as latehops Chinook, Cascade, Simcoe and Amarillo; Dryhopping with Cascade; 42.6 EBU; OG 1058; FG 1012; 22.2 EBC”

Utseende: Disig orangegul med stort kompakt varmvitt skum som klänger längs sidorna.

Doft: Tropikfruktig med mycket aprikos, honungsmelon och stjärnfrukt eller något åt det hållet, med grapefrukt bakom. Malten är laid back med halm och småkaka. Kådig beska. Aningens kokta grönsaker. Udda men även lite rörig och instabil. Lite gammal?

Smak: Tropik med mestadels grapefrukt men något lite udda tropiskt även här. Rätt skarp kådig beska. Lite tuggummiaktig frukt- och beskakombination. Lite halm och småkaka i basen. Även här lite gummi och grönsaker men inte fullt så märkbart som i doften.

Mun: Medelstor, mjuk moussig kolsyra, lite sträv.

Vuur & Vlam är en rätt så speciell IPA från ett rätt så speciellt bryggeri och De Molen kan verkligen ha en lite hembryggaraktig touch på sina öl. Det är något med fruktigheten i det här ölet som verkligen sticker ut. Tyvärr så finns det lite olustiga drag av grönsaker och gummi i doft och smak som inte känns helt tillhörande. Hoppas det var en enstaka flaska. Så här tyckte Ölhunden 2011.

Tappdatum: 2012-05-15

Mer info om De Molen Vuur & Vlam:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *