Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Cigar City Jai Alai

Varunummer: 1596, Flaska 750ml, 109kr, Alkoholhalt: 7.5%

Ölhundbetyg

8

Jai Alai är en klassiskt välhumlad amerikansk IPA som är precis på steget att bli en DIPA och är döpt efter en spansk bollsport.

Klar bärnsten till en början för att längre ner i flaskan bli grumlig av jästfällning. Ett trevligt kompakt lite pösigt cremevitt skum som lämnar en del rester i glaset.

En härlig fräscht humlig och tropisk doft slår emot en när man häller upp ölet för att tyvärr snabbt tonas ner. Grapefrukt, aprikos, mandarin och söta karamell och marsipantoner trycker med något mineraliska toner av våt sten och fuktigt gräs.

Smaken är sött karamellig och godisfruktig med en mjuk barrig beska som stegrar sig långsamt. Söt grapefrukt, mango och aprikos. Alkoholen märks av med en lätt brännande och behagligt stickande känsla.

Munkänslan är aningens oljig och kroppen är medium med en mjuk skummande kolsyra.

Ett sött india pale ale som inte bjuder på några större utsvävningar än att vara just det, ett sött gott karamelligt amerikanskt välhumlat öl. Det är det här man vill ha ibland. En stor söt godispåse med mjuka goda smaker så man bara kan trycka i sig långsamt och sedan ligga där framför TVn och undra varför folk söker till Idol. Det gäller att sätta guldkant på tillvaron.

Mer info om Cigar City Jai Alai:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *