Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Achouffe Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel

Varunummer: -, Flaska 330ml, 2.8€kr, Alkoholhalt: 9%

Ölhundbetyg

8

Belgiska Brasserie d’Achouffe, med sin karaktäristiska lilla tomte på etiketterna, experimenterar loss och hottar upp den starka belgiska tripeln med en extra näve av humlesorterna Amarillo, Tomahawk och Saaz.

Utseende: Grumlig och orange med ett enormt vitt bubbligt och poröst skum som lämnar rester. Det ser onekligen belgiskt ut.

Doft: Massa citrus som apelsin, mandarin och lite persika med en lättsam jästton, lite mjuk kaka, lite kryddor och aningens såpiga toner. Mer belgisk doft än en humlebomb och faktiskt rätt lättsamt och friskt.

Smak: Söt med apelsin, persika och lite andra diffusa fruktkarameller, lite honung samt en växande torr barrig beska. Belgisk jäst, lite krydda, lite alkoholhetta och blommiga humletoner.

Mun: Medium till större kropp med lätta kittlande små bubblor.

Om man får för sig att man ska få någon sorts IPA här ska man tänka om. Det här är en klassisk belgisk tripel med den stora skillnaden att den faktiskt är rätt välhumlad med en hyfsat stor beska. Ursprungsstilen är karaktärsstark nog för att den inte ska gå att ändra på så mycket bara genom att slänga i lite extra humle. Väldigt gott är det hur som helst och slutresultatet känns friskt och fräscht. Kan vara ett tips för den som normalt har lite svårt för den belgiska stilen.

Mer info om Achouffe Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel:

2 Responses to “Achouffe Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel”

  1. Drack denna smått bakfull på Belgobaren dagen efter SBWF, satt som en smäck.. :)

  2. Fredrik Broberg

    Kan jag tänka mig. Skulle gärna pröva den purfärsk. Jag drack en riktigt färsk och fin La Rulles Estivale nere i Bryssel senast och den hade en riktigt hög och fin humlekaraktär. Jag tänkte då att det är riktigt trevligt med välhumlade belgare och att jag måste leta upp lite mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *