Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Caracole Ambrée

Varunummer: 11019, Flaska 330ml, 26.90kr, Alkoholhalt: 7.5%

Ölhundbetyg

6

Brasserie Caracole (snigel på spanska) är ett litet belgiskt bryggeri som tydligen gillar att göra saker på gammalt vis som t.ex. värma upp vattnet med vedeldad ugn samt krossa malten med en gammal maltkvarn från 1913.

Ölet är rödaktigt kola/bärnstensfärgat och disigt med jästfällning och ett stort såpigt poröst smutsvitt skum som lämnar vissa rester.

Söt och lite stickig och rätt påtaglig doft av jäst med sirap, knäck, torkad frukt, pomerans och lite örter.

Smaken är väldigt söt med en något  bränd knäck och sirap samt aprikos- och apelsinmarmelad, jäst och örter. Hyfsat låg men lite sträv beska i avslutet med lite alkoholvärme.

Större kropp med en lite sliskig munkänsla och något till en början brusande kolsyra.

Väldigt sött och jästigt var det här. Rätt typiskt belgiskt och rätt så goda smaker och dofter men det blir för mig lite linjärt och tröttsamt efter ett tag. Jag prövade ölet till kyckling i kokosmjölk med röd curry, lime, koriander och chili vilket funkade fint då den syrliga och kryddiga maten tog ner sötman och lyfte fram de mer rena frukttonerna i ölet.

Mer info om Caracole Ambrée:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *