Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Brooklyn Summer Ale

Varunummer: 11448, Flaska 355ml, 16.90kr, Alkoholhalt: 4.5%

Ölhundbetyg

3

Ett av årets sommarsäsongssläpp kommer från välkända Brooklyn och är en blond ale på lättsamma 4,5%.

Klar gyllene vätska med ett kort bubbligt skum som lämnar vissa rester.

En lite kemisk/artificiell doft av citrus, persika, Play-Doh, blommig humle och en väldigt svag ton av karamell och småkaka.

Även smaken känns konstgjord med en tvålig citruston och en väldigt torr maltighet med halm och kartong. Frän konstig beska. Väldigt vattnig och tunn. Jag tänker på fasansfulla lågkaloriöl och annat vars namn jag ej ens vill ta i min mun.

Tunn kropp med små stickiga bubblor.

Nej tvi, vad var det här!? Det här var nog något av det värsta jag druckit på väldigt länge. Ska det verkligen smaka så här? Jag gjorde ett smärre stickprov och smakade lite på min flickväns öl och inbillade mig att den kanske var lite bättre. Om det är så här den ska smaka tänker jag hålla mig långt borta från denna framöver.

Mer info om Brooklyn Summer Ale:

3 Responses to “Brooklyn Summer Ale”

  1. Jens

    Det här låter ju onekligen som sämre än en trea på recensionstexten.

  2. Fredrik Broberg

    Nja. Ölet går ju att dricka, om än bara hjälpligt. Jag kör ju betygskalan från ratebeer och där hamnar man ju sällan på den totala botten eller toppen. Och tre av tio får väl ändå ses som ett bottenbetyg?

  3. Jens

    Ok då.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *