Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Brooklyn Sorachi Ace

Varunummer: 11147, Flaska 750ml, 109kr, Alkoholhalt: 7.6%

Ölhundbetyg

8

Amerikanska bryggeriet Brooklyn har gett sig på att brygga en single hop-saison med den nya udda japanska humlesorten Sorachi Ace och buteljera den i en snygg 75centilitersflaska med kork.

Matt gyllene med endast en antydan till dis (mot slutet av flaskan blir ölet disigare) och ett stort poröst vitt skum som klänger sig fast rätt bra i glaset.

Degigt jästig och kryddig doft med citronskal, lite diffusa tropiska inslag, aningens tvål eller play-doh och så Sorachihumlens speciella kryddighet som får det att lukta lite som lök & dillchips. Det må låta sisådär men doften är faktiskt ganska trevlig och intressant.

Smaken är frisk, torr och lättsam med citronskal, apelsin, jäst, lite kakdeg och kryddor.

Kroppen är lätt och kolsyran är först frisk och livlig för att sedan lugna ner sig och bli mjukt kittlande. Mjuk syrlig munkänsla.

En väldigt lättdrucken och uppfriskande saison med en tydlig humleprofil som trots sin speciella egenhet aldrig blir påträngande som jag tyckte den blev i BrewDogs IPA is Dead. Det här är ett lättsamt men elegant öl som passar både ölentusiasten och den lättsammare öldrickaren.

Mer info om Brooklyn Sorachi Ace:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *