Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Porter/stout

Brooklyn Black Chocolate Stout

Varunummer: 11134, Flaska 355ml, 19.90kr, Alkoholhalt: 10%

Ölhundbetyg

8

Omtyckt och mycket prisvärd säsongsbrygd imperial Stout från Brooklyn.

Utseende: Kolsvart med ett snyggt moccabrunt skum som faller rätt snabbt för att endast lämna vissa spår och till slut bara bli en smal ring på ytan.

Doft: Svart och bränd doft med mycket kaffe, bitter choklad, trä och lite bär. En intensiv käftsmäll som känns riktigt träflisigt bra.

Smak: Söt fast med en hög bränd rostad ton som tillsammans med alkoholen ger en väldigt robust och rätt frän munkänsla. Dock inte på ett allt för obehagligt sätt, utan mer på ett rikt och intensivt. Espresso, tobak, mörk bitter choklad med körsbärslikör och trä ger en intensiv, något enkel men uppfriskande karaktär. Rejält träig kaffebeska i eftersmaken.

Mun: Stor oljig kropp med mjukt skummande kolsyra.

Det här är en riktigt svart en med mycket kaffebeska och bitter choklad. Alkoholen puttar på ölet åt det aggressiva hållet utan att för den skull göra det dåligt. Vill du ha svärta har du det här och jag råder varje stoutälskare att köpa på sig så mycket det går, för det här är högkvalitativ fix på lågpris.

Mer info om Brooklyn Black Chocolate Stout:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *