Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Mörk Lager

BrewDog Zeitgeist

Varunummer: 1578, Flaska 330ml, 15.90kr, Alkoholhalt: 4.9%

Ölhundbetyg

6

BrewDogs tolkning av den tyska schwarzbieren bryggs med de fem maltsorter Pale malt, Cara malt, Roasted malt, Pale Chocolate malt och Munich Malt samt de tre humlesorterna Cascade, Chinook och Saaz.

Svart med ett rätt kort gråbrunt skum som faller snabbt och lämnar lite klibbiga fläckar på insidan av glaset.

Doften är rostad med kallt kaffe, lite choklad, lite mörka bär, aska, lite mörkt bröd och en lite vissen gräsighet. Ju mer rumstempererat ölet blir så blir doften lenare och behagligare.

Smaken är rostad men ölet känns ändå rätt krämigt i munnen. Kaffe, karamell och lite len choklad. Sött, men en medelstor gräsig beska kommer och balanserar upp för att sedan mynna ut i en len eftersmak med mjuka kaffe och chokladtoner. Smaken blir intressantare och behagligare ju varmare ölet blir.

Medelstor kropp med låg mjuk kolsyra.

Ett öl som verkligen mår bäst av att få stå och värma sig lite i rumstemperatur innan det dricks. För kallt känns det lite fränt och tråkigt, men med lite mer temperatur får det en mycket angenämare komplexitet.

Mer info om BrewDog Zeitgeist:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *