Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/html/olhunden.se/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
BrewDog Punk IPA - Ölhunden

Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

BrewDog Punk IPA

Varunummer: 1515, Flaska 330ml, 18.90kr, Alkoholhalt: 5.6%

Ölhundbetyg

8

En modern klassiker? Ett älska/hata-öl? I april (2011) kommer det på burk och med nytt recept och alkoholstyrka.

Utseende: Klar och gyllene med ett fint fluffigt vitt skum som lämnar snygga tjocka rester på insidan av glaset.

Doft: Söt och tropisk med lätt brödig malt och massa litchi samt mandarin, aprikos och blommig humle med järn och granbarr.

Smak: Söt och fruktig med mogen mango, litchi, aprikos och grapefrukt med en hyfsat mjuk gräsig beska.

Mun: Medelfyllig kropp med en mjukt skummande kolsyra med små bubblor.

Ett öl som dragit mångas blickar från de vanliga lagerburkarna och helt klart fått många att intressera sig för stilen India Pale Ale och öl med mer karaktär och beska här i Sverige. I mina ögon har det alltid varit gott och förtjänar sin lilla respekt för vad det åstadkommit. Receptet ändrades en aning 2011 och alkoholstyrkan sänktes. En stabil vardags-IPA.

Mer info om BrewDog Punk IPA:

3 Responses to “BrewDog Punk IPA”

  1. Björn

    Denna öl är helt cp't äcklig och faktiskt på gränsen till odrickbar. Verkar som de blandat i Kan jang och malört av misstag. Så besk att det måste vara omöjligt för punkarna utveckal alkolism.

  2. Anders

    Luktar och smakar spya , tyvärr. Svårt att kalla denna IPA. Inget bett alls finns mängder av öl som är ljusår bättre än denna. Köper hellre Sierra Nevada Pale Ale , visst det är ingen IPA. Men inte den här heller i mitt tycke. Epic Armageddon och Modus Hopperandi är bra IPA på bolaget nu,,Skål.

  3. Fredrik

    Nu är ni allt bra elaka mot det stackars ölet. Jag vet att många har delade meningar om det ölets storhet, men att gå så hårt åt det är att ta i. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *