Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

BrewDog Jack Hammer IPA

Varunummer: 11868, Flaska 330ml, 27.90kr, Alkoholhalt: 7.2%

Ölhundbetyg

8

Skotska BrewDog lämnar oftast ingen oberörd med sin uppkäftiga stil och marknadsföring och har mer eller mindre blivit basvara i Sverige. Efter expansion och bygge av ett nytt bryggeri 2012 har dock kvalitén svajat en smula. Därför är det kul att denna IPA föregåtts med gott rykte. “Taste the hops and live the dream” säger BrewDog, men vilken humle det handlar om framgår icke så vi får väl nöja oss med drömma.

Utseende: Gyllengul/ljust orange och lätt disig av små partiklar. Skummet är vitt, knappt två fingrar högt och försvinner rätt så snabbt utan att lämna speciellt mycket rester.

Doft: Humlig och citrustoppig doft med grapefruk, stjärnfrukt samt lite litchi och mango men först och främst mycket grapefrukt/grapefruktskal och barrolja. Lättsamma malttoner som mest känns lite som havrekaka och lite halm.

Smak: Doften fortsätter i smaken. Massa barriga skalbeska citrustoner med tropiska inslag som får precis lagom understöd av lite honungsdoppade havrekakor och apelsinmarmelad. Stor barrig beska som sträcker ut sig i eftersmaken och biter till rejält.

Mun: Medelstor kropp med mjuk kolsyra och lite småoljig textur.

Jag har tyckt att BrewDog har varit lite väl skakiga i kvalitén på sista tiden, det får jag erkänna, men här tar dom ett stort steg mot upprättelse. Inget knussel, inget flum, bara en ljus citrus- och tropiktoppig IPA med lättsam maltkropp och hög beska. Kunde gärna få klämma in sig mellan Punk IPAn och Hardcore IPAn i det fasta sortimentet om du frågar mig.

Mer info om BrewDog Jack Hammer IPA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *