Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

BrewDog Hello, My Name is Ingrid

Varunummer: 88573, Fat 300ml, 39.90x12kr, Alkoholhalt: 8.2%

Ölhundbetyg

8

Grumligt mörkt brunorange med ett fint smutsvitt skum som lämnar vissa rester.

Det doftar starkt av persika, mango, ananas, kåda och lite kattkiss samt något svårbenämt som känns lite övermoget och jäst och jag gissar att det är hjortronen. Ja, jästa bär. Viss alkoholton.
När jag kommer längre ner i glaset kommer en skarp doft av bensin fram.

Smaken är robust maltig och söt med en stadig beska och intensiva frukt och bärtoner. Förutom de smått klassiska tonerna av tropisk frukt som mango, grapefrukt, persika och ananas så kommer verkligen hjortronen fram och ger ölet en egen speciell karaktär av jästa bär. Att det samtidigt kommer en rejäl dos kåda och gran var väl bara att förvänta.

Kroppen är fyllig och alkoholen inte gömd fullt ut. Kolsyran är lättsam och kittlar endast på tungan.

“Hello, My Name Is Ingrid” är ett samarbete mellan den svenska ölbloggen beersweden.se och det skotska avantgardebryggeriet BrewDog och är en Imperial India Pale Ale brygd med hjortron i processen. Darren Packman, skaparen och ledaren för bloggen startade idén till det hela och frågade sina läsare hur dom skulle vilja ha ölet och fick fram stilen Imperial India Pale Ale samt ingrediensen hjortron på det sättet. Sedan utlyste han en namntävling där läsarna fick bestämma namnet. Ett gäng flaskor flaskor gick iväg till systembolaget och uppenbarligen åtminstone ett fat letade sig till Bishops Arms på Folkungagatan i Stockholm. Hur smakar det då?
Gott! Det är fylligt och robust med en egen touch på grund av bären. Annars är det rätt klassisk mark som trampas och det enda jag i stort kan klaga över är tonen av bensin som dyker upp efter ett tag. Det är ändå en svag notis då den dök upp rätt långt ner i glaset och det första doftintrycket var fruktigt och gott.
Jag drack ölet på fat och priset var 120:- för 30cl.

Mer info om BrewDog Hello, My Name is Ingrid:

6 Responses to “BrewDog Hello, My Name is Ingrid”

 1. Kenny

  Var hittade du den på fat?

 2. Fredrik Broberg

  Bishops Arms Folkungagatan Stockholm.

 3. Kenny

  OK. Tack!

 4. Är Imperial India Pale Ale samma sak som en Double India Pale Ale (DIPA)?

 5. Fredrik Broberg

  Ja. Imperial/double india pale ale refereras även till som dipa eller iipa. Ligger ofta på en alkoholstyrka (ABV) mellan 7,5 / 8-10% men ibland även ännu högre.

 6. Alright! Då vet jag.. man lär sig nånting nytt varje dag! =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *