Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Beer Here Höstcitra/Høst Citra (Kama Citra)

Varunummer: 11733, Flaska 500ml, 37.50kr, Alkoholhalt: 7%

Ölhundbetyg

8

Danska Beer Here har som vanligt problem med att få in sina öl på systemet utan att både byta namn och etikett. Denna heter egentligen Kama Citra och pryds från början av bilder på diverse sexpositioner. Själva ölet är däremot en brown ale som bryggts med bl.a. chokladmalt och karamellmalt samt enbart humlats med Citra.

Klar och mörkt brunröd med ett stort poröst ljustbrunt skum som klibbar ordentligt på glaset.

Ordentligt humlad barrig doft. Som färsk pressad granbarr med kåda. Lite lätt knäckig och nötigt brödig malt trycker i bakgrunden med citrusskal och något som får mig att tänka på lekleran Play-Doh.

Smaken är söt och nötig med en rejäl barrig örtig beska och apelsinskal. Karamell, choklad, mörkt bröd och malört med lite lakrits samt en uppfriskande grapefruktton skapar intressanta och välbalanserade nyanser. I och med att ölet värmer upp så kommer mer fruktiga toner fram med persika bl.a.

Rätt fyllig munkänsla med frisk men lagom skummande kolsyra.

Gillar du beska samt mörkare öl har du din vän här. Nötig choklad och karamell med citrus och en örtig beska som är hög men ändå hyfsat välbalanserad. Gott!

Mer info om Beer Here Höstcitra/Høst Citra (Kama Citra):

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *