Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Avery Salvation

Varunummer: 11171, Flaska 650ml, 79.90kr, Alkoholhalt: 9%

Ölhundbetyg

7

Amerikanska Avery Brewing Company kommer återigen till Systemet med en stor fyllig belgisk ale i amerikansk tappning.

Klar gyllene vätska med ett rätt stort och fint bubbligt äggvitt skum som lämnar fina rester i glaset när det pyser ihop. Häller du i bottensatsen får ölet bara ett aningen dis med fruktköttsliknande flagor som simmar runt.

Doften är söt och lite tvålig med jäst samt lite kanderad apelsin, banan och torkad persika i bakgrunden. Lite söta röda torkade äpplen tittar även fram med mandelmassa, sirap, koriander och muskot med lite blommor.

Smaken är väldigt söt och kraftig med Dumlekola, jäst, något övermogen frukt som persika, banan, apelsin och honung med kryddor, hjortronsylt. Beskan känns låg jämte sötman men sticker dock ändå lite i eftersmaken med lite gräsiga blommiga toner. Alkoholen hettar lite efter ett tag. På ett bra sätt.

Stor kropp med mjuk och lätt kittlande kolsyra. Något klibbig och lite stickig munkänsla.

Stor, söt, komplex. Så som en typisk belgisk ale ofta är. För mig blir den dock i det långa loppet lite för söt och tungrodd så personligen delar jag gärna en sån här flaska med en vän. Mastigt, men välgjort och smakfullt.

Mer info om Avery Salvation:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *