Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Avery DuganA

Varunummer: 11157, Flaska 650ml, 79.40kr, Alkoholhalt: 8.5%

Ölhundbetyg

8

Averys DuganA India Pale Ale ligger med sina 8.5% närmre en DIPA/IIPA än en vanlig IPA och var här förra året också och jag vill minnas att jag tyckte den var snällare än jag förväntat mig. Idag är jag lite visare, men tycker jag annorlunda för det?

Ölet är gyllene bärnstensfärgat och disigt med en del partiklar som grumlar runt. Det rätt korta skummet är cremevitt och bubbligt och lämnar lite fläckar här och där.

Massa söta tropiska frukter i doften. Mango, passionsfrukt, persika och grapefrukt trängs bland en massa granbarr och kåda. Aningens karamell smyger runt lite våt sten.

Smaken är söt av karamell och tropisk frukt som mango, grapefrukt och persika med en hög men ändå rätt balanserad barrig kådig beska som blir lite såpig i eftersmaken. Den såpiga och kådiga beskan ligger kvar och intensifieras i eftersmaken. Alkoholen värmer lite i munnen efter ett tag.

Kroppen är fyllig förutom att den dippar lite strax efter det första intrycket. Man tar en klunk som fyller upp smaklökarna totalt för att sedan snabbt dra sig tillbaka lite. Bubblorna är små, relativt få och kittlar tungspetsen.

En riktigt god och robust amerikansk DIPA med de klassiska dragen. Söt, besk, fruktig och hyfsat balanserad. Det enda jag egentligen har att klaga på är den lite efterhängsna såpiga eftersmaken. Lite dyr men stor och god och väl värd att pröva om man gillar stilen.

Mer info om Avery DuganA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *