Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Amager/Port Brewing Wookiee IPA

Varunummer: 11672, Flaska 500ml, 47.90kr, Alkoholhalt: 7.2%

Ölhundbetyg

8

Mike Rodriguez och Tomme Arthur från Port Brewing i Californien var i början av förra året över i Danmark och bryggde denna västkust-IPA tillsammans med Amager. Amager+Port Brewing+Star Wars=Supersant?

Utseende: Disig ljust knäckfärgat brun med ett puffigt smutsvitt skum som lämnar en tät spräcklig “gardin” på glaset. Det ser rustikt, hantverksmässigt och danskt ut.

Doft: Knäckig karamell och vaniljig smörkola blandar sig med grapefrukt, lite aprikos, örter och citrusskal.

Smak: Söt robust knäckig karamell med grapefrukt, apelsinskal och lite aprikos. Stor växande pepprig skalbeska som sätter sig bak i gommen värmer som om man käkat Thai-mat.

Mun: Medelstor kropp med mjuk kolsyra och lite oljigt len textur.

Snälla svenska bryggare som har ambitioner att göra sådan här typ av öl, ta lärdom av danskarna. Eller åtminstone av Amager för precis som med sin Amager IPA visar dom återigen att det är en stil dom bemästrar. Precis lagom söt knäckig malt för att skapa en stadig och robust botten för all grapefruktbesk humle att stå på. Okomplicerat, gott och återigen ett öl man vill ha en till av på en gång. ANOTHER!

Mer info om Amager/Port Brewing Wookiee IPA:

2 Responses to “Amager/Port Brewing Wookiee IPA”

  1. Vilken batch var din flaska från? Den jag drack var från 375 och gick inte att dricka. Doften var tydligt infekterad med toalett, svavel o.s.v. och smaken var enbart besk. Har sett att det finns batch 380 på mitt lokala bolag, frågan är om det är värt att prova.

  2. Fredrik Broberg

    Aj du det glömde jag att notera seru. Flaskan borta sen länge. Ja jag såg att du fick en kass en. Jag tycker helt klart att den är värd att ge en chans till. Godis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *