Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Achel 8 Bruin

Varunummer: 11104, Flaska 330ml, 29.90kr, Alkoholhalt: 8%

Ölhundbetyg

7

Ölet bokstavligen forsar ut ur min flaska och när jag skyndar mig att hälla upp det bildas en gigantisk skummig ljusbrun/smutsvit krona som sedan börjar pysa ihop som en punkterad sufflé medan den lämnar kletiga rester på glaset. Ölet är disigt och har en mörkt rödbrun färg.

Doften är maltig, jästig och väldigt söt. Aningens bränd, mörk sirap, mörkt bröd, karamell och mörk torkad frukt. En viss ton av apelsinskal finns där och även mandelmassa. Alkoholen sticker lite i näsan. Komplex. Jag brukar ofta inte tycka att just den här typen av tung söt doft känns speciellt lockande till en början, för att sedan komma på mig själv med att sitta och sniffa i flera minuter. Härligt!

Smaken är som förväntat söt. Men inte så söt som man skulle kunna tro av doften. Maltig och lite bränd med mörk frukt, pomerans, trä, toffee och sirap. Alkoholen värmer rätt bra och känns en aning i halsen. Börjar sött och bränt för att sedan gå över till beskt bitter av apelsinskal.

Kroppen är medium och kolsyran kittlar.

Gott! Men inte lika gott i munnen som i näsan. Lite speciell med sin söt-bli-bitter grej och den blir rätt frän efter ett tag.

Mer info om Achel 8 Bruin:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *